fbpx
Breaking News
Home / Διακοπή καπνίσματος με βελονισμό

Διακοπή καπνίσματος με βελονισμό

Η διακοπή καπνίσματος με βελονισμό, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον εθισμό, μειώνοντας τα συμπτώματα όπως οι λιγούρες, η ευερεθιστότητα, το άγχος και η δυσκολία συγκέντρωσης.

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα. Όποιος έχει μπει σε αυτή την διαδικασία, ξέρει πως δεν είναι εύκολο. Κι αυτό γιατί η νικοτίνη είναι το ίδιο εθιστική με το αλκοόλ και την ηρωίνη ή την κοκαΐνη.

Είναι παρατηρημένο πως οι καπνιστές θα κάνουν κατά μέσο όρο δυο με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες πριν καταφέρουν να κόψουν το κάπνισμα. Η διακοπή καπνίσματος με βελονισμό μπορεί να αποδειχθεί ένας επιτυχημένος τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα του τσιγάρου.

Στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως ένας στους τρείς ανθρώπους ηλικίας άνω των 18 ετών είναι καπνιστής. Όταν κάποιος αποφασίσει να διακόψει το κάπνισμα μπορεί να το κάνει για διάφορους λόγους.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί λόγους υγείας. Είναι αλήθεια πως ο καπνός προκαλεί ετησίως 443.000 πρόωρους θανάτους και συνδέεται με τον καρκίνο του πνεύμονα, την υψηλή αρτηριακή πίεση, την δύσπνοια, τον χρόνιο βήχα, το εμφύσημα κ.λπ. Αυτό συμβαίνει γιατί το τσιγάρο περιέχει 4.000 χημικές ουσίες, μέσα σε αυτές 43 καρκινογόνες ενώσεις και 400 τοξίνες. Τέτοιες είναι η νικοτίνη, η πίσσα, το μονοξείδιο του άνθρακα, η φορμαλδεΰδη, η αμμωνία, το κυανιούχο υδρογόνο, το αρσενικό και το DDT.

Κάποιος άλλος μπορεί να σκεφτεί οικονομικούς λόγους για να προσπαθήσει να κόψει το κάπνισμα, μιας και αυτή η συνήθεια είναι δαπανηρή για την τσέπη μας.

Τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι που κουράστηκαν να είναι εξαρτώμενοι από το τσιγάρο ή η κοινωνική πίεση από σχόλια ή δυσαρέσκεια τους οδηγεί στο να προσπαθήσουν να το κόψουν.

Η διακοπή καπνίσματος με βελονισμό, αποτελεί μια επιτυχή μέθοδο για να γίνετε ¨πρώην¨ καπνιστής. Στοχεύει στο να εξισορροπήσει την ενέργεια στο σώμα σας και να ενισχύσει την υγεία σας.

Η θεραπεία του βελονισμού προσπαθεί να αμβλύνει τα συμπτώματα που παρουσιάζονται όταν προσπαθούμε να κόψουμε το κάπνισμα, όπως η ανησυχία και οι λιγούρες. Μας βοηθά επίσης να χαλαρώσουμε και να αποτοξινωθούμε.

Η διακοπή καπνίσματος με βελονισμό, διαπιστώθηκε από μελέτες του πανεπιστημίου του Όσλο της Νορβηγίας, πως έχει αποτέλεσμα τουλάχιστον για πέντε χρόνια από την πρώτη συνεδρία. Οι άνθρωποι που μετείχαν στην μελέτη είπαν ότι το τσιγάρο τους απωθούσε σαν γεύση μετά από την θεραπεία.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για την συνεδρία είναι λεπτές και εισάγονται στην επιφάνεια του δέρματος και όχι βαθιά στο σώμα ή στο αυτί. Συνήθως η συνεδρία διαρκεί μέχρι 30 λεπτά και γίνεται μια με δυο φορές την εβδομάδα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρά σφαιρίδια στο αυτί, στα πλαίσια ωτοβελονισμού. Σε αυτή την περίπτωση, πιέζουμε τα σφαιρίδια όταν νοιώσουμε την ανάγκη για τσιγάρο και έτσι μας περνάει η επιθυμία. Η ολοκλήρωση της θεραπείας χρειάζεται συνήθως 4-6 συνεδρίες τις πρώτες εβδομάδες και μηνιαίες συνεδρίες για 4-6 μήνες.

Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας στην προσπάθεια να κόψετε το τσιγάρο, μπορείτε να ασκηθείτε περισσότερο, να πίνετε πολύ νερό, τσάι  και χυμούς για να καθαρίσετε το αίμα σας από την νικοτίνη, να τρώτε καρότα, σέλινο και πράσινες σαλάτες και να αποφύγετε την ζάχαρη και τον καφέ για να μειώσετε τα συμπτώματα στέρησης.

Η διακοπή καπνίσματος με βελονισμό, δεν είναι μια μαγική συνταγή, ούτε αποτελεί πανάκεια για τον οποιονδήποτε εθισμό. Είναι όμως μια επιτυχημένη μέθοδος που μας βοηθάει να απεξαρτηθούμε από τον καπνό και να τον ξεχάσουμε για πάντα. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον ειδικό θεραπευτή του ¨red dragon¨ και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +302169001940 +306947010565, για περισσότερες πληροφορίες.